От началото на наводненията в части от страната действията на всички ведомства

...
От началото на наводненията в части от страната действията на всички ведомства
Коментари Харесай

Новият транспортен министър спря жп поръчки заради нарушения в процедурите

От началото на наводненията в елементи от страната дейностите на всички ведомства са били съответни, съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков пред Нова телевизия.

" Информацията от сутринта е, че обстановката към този момент се възстановява, равнищата на язовирите са в спад ", съобщи Гвоздейков.

Той счита за неуместни критиките на вицепрезидента Илияна Йотова, че кабинетът не се оправя с проблемите след поройните дъждове.

Гвоздейков сподели още, че обявената от него ревизия в Министерството на превоза ще обхване интервала от началото на годината, а освен последните три месеца.

Стана ясно също, че в петък са назначени нови зам.-министри - с ресори жп превоз, воден превоз и телекомуникации и известия. " Основният аршин, който съм търсил, е експертизата ", изясни той и увери, че заместник-министрите не били политически ангажирани. " Инж. Бисер Минчев поема жп превоза. Той има дълъг опит в НКЖИ. Водният превоз е поверен на Анна Натова. Тя също е с огромен опит в Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура ". Григорий Григоров поема телекомуникациите и на него ще се разчита да реши проблемите в " Български пощи ".

Освен това Георги Гвоздейков заяви, че в петък са спрени поръчки за железопътния превоз, а през идната седмица ще спре и други. Причината била в нарушени процедури. " Има заложени за осъществяване неща, които нямаме ангажимент по ПВУ, те би трябвало да бъдат финансирани от държавния бюджет и го натоварват ", посочи той. Имало процедура за преносим състав, която не била минала през мнение на Фонда на МФ, както и заложени за създаване 4 ремонтни бази на територията на страната, без информация какъв брой ще костват и от кое място ще се вземат парите. Транспортният министър уточни, че въпросните процеси ще се усъвършенстват и ще бъдат стартирани още веднъж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР